Hej<br /> ...

  • 's profilbillede Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
17 år 3 måneder siden #1018936 af
Besvaret af på emne Hej<br /> ...
var ude i lørdags der var også mange af dem men pæne store og så lidt makral og en blank.<br />
jeg bruger køletaske til at opbevare mine fisk i det fungere fint selv om det er varmt. is kan mange gange hentes på havnen ved OV

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • 's profilbillede Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
17 år 3 måneder siden #1018804 af
Besvaret af på emne Hej<br /> ...
Mange tak for de mange svar.<br />
Skal ud igen tirsdag, håber at fjæssinger holder en fridag der:-)<br />
<br />
Tror jeg må få lavet sådan en simpel trollingbar, det er lidt bøvlet når man får fiskene op i båden.<br />
<br />
hvordan opbevarer i fiskene når i er ude at sejle?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • 's profilbillede Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
17 år 3 måneder siden #1018792 af
Besvaret af på emne Hej<br /> ...
Hej Anders<br />
Vi "lokale" har levet med dem i mange år. De mange fjæsing er i den del af Kattegat til hen i oktober. Men lad ikke det gode ørredfiskeri ødelægge af det. Køb en åletang så er du fri for at de hugger en giftpig i dig. <br />
Jeg spiser dem hvert år. Meeen så godt smager de altså heller ikke. (De smager som skrubber). <br />
Ørrederne har jo ikke som tidligere år sluppet den sydlige del af Kattegat. Det betyder at vi i år har en dejlig lang ørredsæson - der løber til sidst i oktober. Derefter er det i roskildefjord jeg jager dem. <br />
Med hensyn til giften i en fjæsing. "når" du bliver hugget at denne fisk, så hæld noget af den varme kaffe op i en skål og lad "fingeren" være i den varme kasse i ca. en halv time, så er du sku klar til at fiske igen. Med mindre at du er allergisk over for giften. Alle der fisker meget i det område bliver stikket hvert år. Og jeg kender ingen der er døde. Men det gør NAS - som at blive slået med en hammer på en finger over en bordkant. Men dør det gør du sku ikke. <br />
Mit råd til dig - lev med de mange fjæsing, køb en åletang. Og gæld dig over det gode havørredfisker<br />
<br />
Knæk og bræk <br />
Team PoPeye <br />
<br />
<br />

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • peter michael ibsen
  • peter michael ibsen's profilbillede
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Mere
17 år 3 måneder siden #1018786 af peter michael ibsen
Besvaret af peter michael ibsen på emne Hej<br /> ...
De der var med på Odden turen vil bekræfte, at der er rigtigt mange fjæsiger i øjeblikker. Er forøvrigt enig med Peter i, at det er som om, der er to arter/størrelser. På Schults grund var de eksempelvis allesammen meget store, men de på Sjællands rev var meget mindre. Da vi ikke kune fange så mange makreller, som vi gerne ville gik vi målrettet efter de store fjæsing på Schults grund - for som Peter skriver - det er en fantastisk spisefisk - steget eller grillet og hvis man endelig finder dem i fiskeforretningen er det altså 150,-kr/kiloet. Så vi havde 12-15 fine fjæsing med hjem og selv om det var en makreltur, så syntes jeg personligt, at fjæsingen er en bedre spisefisk end makrellen. Og husk tangen til afkrogning !<br />
Hilsen<br />
Peter<br />
Team Nauta

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • 's profilbillede Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
17 år 3 måneder siden #1018768 af
Besvaret af på emne Hej<br /> ...
Antallet af fjæsinger lader til at være stigende år efter<br />
år ved Hundested. Jeg gider ikke fiske når de er i nærheden.<br />
Har for mange år siden fisket dem med travl i kattegat<br />
men mener der er tale om 2 forsk. arter. Dem jeg fangede den<br />
gang (tonsvis) var på meget dybt vand og meget mørke i skindet<br />
og var meget store (fortræffelig spise).Ødelagde tit trawlet<br />
da de jo blev fisket mellem store sten.<br />
Dem vi bliver generet af er jo så nok Dværgfjæsing og i aften<br />
og morgengryet skal man jo passe på hvad man har fået på<br />
agnet for dem skal man ikke stikkes af. Der findes ikke<br />
nogen modgift mod deres gift. Hvis man samler dem sammen i en<br />
spand og vil skylle dem (uden hovedet er skåret af) så hav ikke<br />
rifter på fingrene da det helt sikkert vil give svie.<br />
Jeg brugte en (hakke) til at sortere med. (gammel cykelpumpe<br />
hvor stålstangen blev slebet spids og de sidste 4 cm bøjet<br />
i 90 grader.)Fortrinligt redskab. Spidsen liver siddende i <br />
dens gældelåg og derved er det sikkert at skære hovedet af.<br />
Fisken er jo meget glat og man skal ikke lege "Ironman" det går<br />
sjældent godt.<br />
<br />
www.norden.org/faktaof/text/16fjaesing.htm

<br />
Jeg nyder i øvrigt at spise den stegt.<br />
Mvh <br />
<br />
<br />

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • 's profilbillede Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
17 år 3 måneder siden #1172753 af
Hej<br /> ... blev oprettet af
Hej<br />
<br />
Har igen været ude at fiske uden for hundested.<br />
<br />
Makrelforfanget når næsten ikke bunden, inden nogle fjæsinger bider på... Er der nogle der ved noget om fisken, og om de snart forsvinder igen?<br />
<br />
Mvh Sejer

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.161 sekunder
Leveret af Kunena Forum
Vi bruger cookies på Smaabaadsklub.dkPå Smaabaadsklub.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på Smaabaadsklub.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere her
ja, jeg accepterer