-
Forum
-
Hovedforum
-
SSK
-
Hej <br>
H...
Hej <br>
H...
-
-
Emne forfatter
-
Gæst
-
-
-
Emne forfatter
-
Gæst
-
18 år 1 måned siden #1010921
af
Jeg holder mig til Haribo´s indtil vejrudsigten bliver lidt bedre.<br>
Tak for opskriften Claus
Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen
-
-
Emne forfatter
-
Gæst
-
-
-
Emne forfatter
-
Gæst
-
18 år 1 måned siden #1010916
af
4 kg sild.<br>
1 kg. grof salt.<br>
50 gr. sukker.<br>
Evt. kogt saltlage (se tekst):<br>
300 gr. salt pr. ltr. vand<br>
<br>
Fremgangsmåde:<br>
Sild er letfordærvelige og bør konserveres så hurtigt som muligt efter fangsten. <br>
Saltning er den bedste opbevaringsmetode til sild. <br>
Fisken må ikke komme i vand, men kan evt. blodsaltes før den egentlige nedsaltning.<br>
Saltede sild må aldrig dækkes lufttæt til!!!<br>
Sildene gælles dvs. befries for gæller og tarm. Hovedet fjernes evt. <br>
Er sildene ikke kommet direkte fra fangststedet, eller er opbevaringsforholdene mindre gode, blodsaltes de før den egentlige nedsaltning, dvs. de neddrysses med salt, ca. 50 gr. salt pr. kg. sild og henstilles nogle timer, så blodet kan trække ud. Derefter tages de op. Stryges fra hoved mod hale og nedsaltes.<br>
Sildene lægges lagvis med en blanding af salt og sukker i rene krukker eller plastikbeholdere beregnet til madvarer. øverst og nederst lægges et godt lag salt på ca. 2 cm. Sildene anbringes med bugen nedad skiftevis med hoved og hale mod hinanden, så de forskellige lag sild kommer til at lægge vinkelret på hinanden.<br>
Pres lægges på. Opbevares køligt, max. 10 C!!<br>
Kan anvendes som spegesild efter ca. en måneds forløb.<br>
Bemærk:<br>
Hvis saltet ikke danner lage i løbet af 2-3 dage, bør silde overhældes med kogt, kold saltlage.<br>
Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen
-
-
Emne forfatter
-
Gæst
-
18 år 1 måned siden #1171001
af
Hej <br>
Hvordan er det lige med de der salt sild. Er der en der har en go´ opskrift<br>
<br>
hilsen
Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen
-
Forum
-
Hovedforum
-
SSK
-
Hej <br>
H...
Tid til at oprette siden: 0.152 sekunder