Lowrance HDS Gen2 Touch 12 ekkolod/søkort mister meget ofte dybden

Mere
1 år 10 måneder siden - 1 år 10 måneder siden #1190034 af Thomas H
Har ingen billeder, men ledning fra begge transducere går direkte fra transducer til Lowrance skærmen uden samlinger eller andet og umiddelbart heller ingen skarpe knæk og StructureScan transduceren er jo som sagt helt ny. Eneste sted man kan sige der er et knæk, er i gennemføringen agter, hvor den går ind i båden og her sidder den igennem sådan en gennemføring her (og tænker at mange andre bruger noget lingende): www.biltema.dk/baad/eludstyr/kabelgennem...nemforing-2000028429

En ny underlig ting vi har observeret: Vi har på søkort billedet valgt visning af dybde og Structure dybde, dvs. dybde fra hver sin transducer. Hvis man fjerner den ene transducer, så når dybden fungerer, så er der underligt nok dybde i både alm. dybde visning og i Structure dybde, selvom kun en af transducerne er tilsluttet, hvilket jo ikke giver mening. I samme forbindelse er dybden nogle gange forskellig på de to dybde visninger og nogen gange er de ens, men begge visninger af dybde mistes altid samtidig, dette også hvis begge transducere er tilsluttet.

Vi observerede også at når vi åbner ekkolod billedet for StructureScan, så kører det meget ujævnt og ikke flydende, også selvom man sætter scroll hastigheden op, så ruller det ikke særlig godt.

Vi har idag prøvet at tilslutte strømmen til Lowrance direkte til ny opladt batteri (13V) uden at noget som helst andet var tilsluttet til batteriet, for ligesom at udelukke støj eller andet, men uden at det ændrer noget. I samme omgang var motoren slukket og batteri systemet til motoren var også slukket på hovedafbryderen, netop for at udelukke støj fra andre ting, men som sagt mister den stadig dybden mere end dybden fungerer.

Det tyder jo mere og mere på at det er selve Lowrancen der har en fejl, bare underligt når vi har udlånt det til en garvet fisker og Lowrance mand i en hel dag, som ikke oplevede et eneste dybde udfald på hele denne dag.

Og surt show, når vi vel knapt nok har sejlet 100 timer med det :(
Sidste redigering: 1 år 10 måneder siden ved Thomas H.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
1 år 10 måneder siden #1190032 af Jørgen Kloster
Har du evt. skarpe knæk på ledningen ? Nogle gange er ledningen for lang og så viklet op og sat fast med et par el strips. det kan give
skarpe "knæk" på ledningen, og er der så mange vibrationer under sejladsen kan kobberledningen godt "knække" i et træthedsbrud.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
1 år 10 måneder siden #1190030 af Allan Nielsen (Team Cjap)
Har du et par billeder hvordan dine transducer er monteret ? vil mene fejlen skal findes der, helst set fra agter og fra siden

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
1 år 10 måneder siden #1190029 af Thomas H
Ca. hver anden gang dybden så kommer retur, er det ofte med en dybde der er meget højere end virkeligheden.

Der er både tilsluttet alm. standard transducer og en StructureScan transducer (denne er iøvrigt helt ny, da den gamle var flækket). Det underlige er at den mister dybde signalet fra begge transducere samtidig, så det er umiddelbart ikke en transducer der fejler. Transducerne er iøvrigt rimelig rengjorte for begroninger.

Der er tilsluttet 12V, og den viser ca. 13V på skærmen. Herudover er der normalt også tilsluttet en Lowrance Point-1 antenne, men selvom vi fjerner denne og ledninger fra denne, så er problemet der stadig.

Vi har forsøgt at lave fabriks reset flere gange og nyeste software er installeret.

Jeg har tænkt på om ledningen imellem skærmen og transducer på nogen måde kan ligge for tæt på noget, som forstyrrer signalet?

Vi har kæmpet med problemet i en del år nu, men det bliver oftere og oftere at problemet opstår, og pt. viser den oftere ikke dybden, ift. hvor ofte der er dybde måling på.

Vi har haft udlånt selve skærmen (enheden) til en garvet fisker og Lowrance mand, som har sejlet med den en hel dag i hans båd og her var ikke et eneste udfald på dybden.

Nogen forslag?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.103 sekunder
Leveret af Kunena Forum
Vi bruger cookies på Smaabaadsklub.dkPå Smaabaadsklub.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på Smaabaadsklub.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere her
ja, jeg accepterer