Artstur på Isefjorden i dag.
Krogene var slebet på Den Stive som er den agn vi har haft størst succes med i mange år i fjordene til makreller. Som en sikkerhed for at der kommer spisefisk med hjem. Blev der købt Børsteorm i havnekiosken ved Hundested/Rørvig færgen.
Straks man er ude af Hundested havn sætter vi grejerne. Man ved jo aldrig hvor de store makrelstimer jager. Vi satsede dagen Nedad fra Hundested havn. Sidst vi var ude var der godt oppe i Kattegat ca 1 sømil oppe fra Hundested.
Vi fisker med 4 stænger - rigget med 50/70.gr Kuusamoer - alle sat omkring 85 fod ude.
Derfra er det bare at ramme 2,8-3,0Kn. "sejler man langsommere fanger man ørreder, og FJÆSING - som jo har et giftigt stik. Og sejler man hurtigere fanger man kun hornfisk. Så trollingsspeeden er vigtig.
Vi lagde hurtigt ud med at fange Hornfisk - hvilket betød at modstrømmen i sejlrenden pressede vores agn Op i fart.! - Vi gik nu ned i speed i modstrømmen, desværre blev speeden to slow, for straks begyndte vi at fange Fjæsinger. Men tricket er at øge farten derfra med 0,2 knob til man undgår de stikkende bæster. Og derfra var det makrellerne der bed på Den Stive agn. Det blev til en god portion makreller alle i gode størrelser ca.700.gr.
Turen ned gennem sejlrenden gav følgende #4-Fjæsing, #2-Hornfisk, #6-Makreller.
Tilfredse med resultatet riggede vi nu om til fladfisk. I starten sloges vi med at tidevandet var igang med at vende, men der kom dog gang i fiskeriet efter de flade. 20 Børste orm gav 15 pæne fladfisk op til 40.cm - fordelt på Isinger, skrubber og rødspætter - og et par Fjæsinger..(fjæsing kan bestemt spises, men vi sætter dem ud igen.)..
Vandet er ved at være lidt for varmt, så der skal startes tidligt på dagens fiskeri.
6 arter var oppe og vende i båden.
Knæk og bræk
Vi bruger cookies på Smaabaadsklub.dkPå Smaabaadsklub.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på Smaabaadsklub.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.Læs mere her ja, jeg accepterer