stegt helleflynder
Ingredienser:
600 g filét af helleflynder
1 dl hvedemel
salt
friskkværnet peber
2 spsk solsikkeolie
1 knivspids chilipulver
2 fed hvidløg
lidt tørret salvie
2 spsk klippet frisk dild
1 citron(er)
2 lime
240 g ris
Peber – tomat salat
1 grøn(ne) peberfrugt(er)
8 tomat(er)
2 forårsløg
salt
friskkværnet peber
1 tsk tørret paprika
lidt tomatjuice
Fremgangsmåde:
Kog risene som anvist på emballagen.
Del filéterne i portionsstykker og vend dem i mel krydret med salt og peber. Ryst overflødigt mel af, og lad filéterne tørre i 5 min, før de steges på en varm pande i solsikkeolie – 3 til 4 min på hver side, til de føles faste.
Rens peberfrugt og skær den i strimler. Skær tomaterne i tynde skiver. Fjern det mest kedelige af forårsløget og skær resten (både det hvide og det grønne) i ringe.
Læg løg og tomater lagvis i en skål og drys med krydderier. Efter 10 min har der dannet sig så meget saft, at dressing er unødvendig, men synes du ikke tomaterne er saftige nok, kan du komme lidt tomatjuice over.
Tag fiskestykkerne af panden, og hold dem varme mens du svitser chilipulver og presset hvidløg på panden. Tilsæt tørret salvie, klippet dild og saften fra citron og limefrugt. Smag til med salt og lad saucen snurre for svag varme i 2 min.
ps. souvsen ser mystistisk ud og er meget syrlig, men smager fortrinligt på risene og flynder og som helhed smager det fantastisk…