Forside Fora Hovedforum SSK Hej, Jeg …

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #105231
    Tonny SoltauTonny Soltau
    Deltager

    Hej,

    Jeg var på Sundet i går og fandt nogen stimer med store fede sild på over 200 gram stykket!

    Tog 25-30 stykker med til røgeovnen, men fik pludselig en indskydelse om at salte dem ned 🙂

    Surfede lidt på nettet for at finde nedsaltningsopskrifter og faldt over den tilsyneladende mest “autentiske” fra Lykkeberg sild og Årstiderne.com.

    Begge disse madspecialister anbefaler hel nedsaltning af sild – altså uden at rense dyrene på forhånd.

    Efter sigende skulle det give et fantastisk resultat, hvis man da har været omhyggelig med hygienen. Hvis man derimod har sjusket med tilberedningen og sildene er kommet i forbindelse med jordbakterier, kan de blankskællede skønheder udvikle botulisme (pølseforgiftnning).

    Jeg tror at jeg har været omhyggelig med tilberedningen og venter nu 4-6 uger med at smage på resultatet.

    Jeg vender tilbage med min oplevelse af silden, der forhåbentlig kommer til at smage mere af fisk end af pølse 😀

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.