Fyldt ørred.
1 ørred
1 dusk persille
1-2 revne gulerødder
50 g mandelflager
Et par klatter smør/margarine
Saften fra en ½ citron
Salt og peber
Tilbehør:
Kartofler, hollandaisesovs og kogt broccoli.
Start med at gøre fisken i stand, rens den godt indvendig, da alt fyldt skal puttes i bugen på fisken.
Drys derefter med salt og peber.
Rist nu mandelflagerne på en tør pande til de begynder at få lidt farve, de må ikke blive sorte. Bland så mandelflagerne og de revne gulerødder.
Tryk nu persillen op imod rygbenet, dernæst fyldes op med gulerødder og mandelflagerne. Drys med lidt salt og peber og husk citronsaften ud over det hele.
Det hele pakkes nu lidt fast ind i sølvpapir og sættes med bugen opad i en bradepande.
Lad fisken hygge sig i ovnen ved 200 gr. ca. i 35 min alt efter størrelsen på fisken. Os der fanger små fisk kan nøjes med de 35 min. Dem med de store fisk kan passe sig selv 😉
En kølig Chablis hertil er ikke så ringe eller hvad med en flaske Gran Baron fra brugsen (ca. 50 kr.), den vil også passe perfekt hertil.
Velbekomme.
ps. billederne skal jeg se om jeg kan huske næste gang, retten er på menuen.