En af forårets ørreder kom på Webergrillen her i pinsen. Det foregik sådan:
En ørred på ca. 1½ kg fileteres. Skindet bliver siddende. Af ca. 2/3 af fileterne skæres 6 pæne stykker. Skindet fjernes fra den sidste 1/3, og dette hakkes groft og blandes til fars med
1 håndfuld frisk, groft hakket citronmelisse og basilikum
1 æg
1 lille fint hakket løg
Lidt citronsaft
2 spsk. mel
Salt
Peber
Læg de 6 ørredstykker med skindet nedad på hvert sit stykke folie i samme størrelse som stykkerne. Fordel farsen ud over ørredstykkerne, sådan at hvert stykke bliver en ”sandwich” af filet og fars. Giv dem ca. 20 min. på Webergrillen ved indirekte varme. Ca. 200 grader, så der skal ikke tændes op med for mange briketter.
Serveres fx. med pastasalat, frisk brød og kold hvidvin.